BEST FOLLOWERS

08 July 2012

KENDURI TAHLIL AT MY PAK UDA HOUSE

Greeting Text

Alhamdulillah semalam aku satu family balik ke Batu Pahat, setelah sekian lama tak balik kampung...aku balik ke sana bukannya apa, ada majlis tahlil kat rumah Pak Uda & Mak Uda aku...macam biasa lah, mak aku antara chef2 yang dilantik oleh Mak Uda aku...diaorang suka betul rendang paru mak aku...so aku pun terlibat jugaklah menolong mak aku kat dapur....ada urat terkehel pun masih ada niat nak menolong...bukan apa, tahlil ni untuk arwah Atuk Ayah, Atuk Mak, Pak Long & Pak Ngah aku....


Sebelum tetamu datang aku & sepupu2,makcik2, pakcik2 aku berposing2 la dulu...semuanya sporting nak bergambar...tambah lagi dengan anak2 buah sepupu aku..peh! riuh rendah rumah Pak Uda & Mak Uda aku.....kitaorang yang besar2 ni pun buat bising jugak mana taknya masing2 ketawa macam langsuir..hehe...biasa lah jumpa sedara-mara sesekali....




 

Tak lama lepas tu, tetamu pun datang beransur-ansur...kitaorang pun kembali menjadi orang yang penuh dengan sopan santun..bajet sopan la,hahahaktuiiihhhh....




Antara menu yang disediakan untuk para tetamu

Air bandung soda terbaik dari ladang!


Wajah2 sepupu2...cute2 semuanya!

Malam pulak, ada birthday party, akak sepupu aku sambut birthday anak bongsu dia...peh...pendek kata, makanan memang mewah la semalam...aku sendiri tersandar akibat kekenyangan...muka stim je nak tido..time tu teringat la pulak bantal busuk aku..peh kalau ada time tu memang lena giler aku tido...hehe





Great moment...walaupun gambar agak kabur...

Tu jela yang aku dapat share kan kat korang ye...sekian, terima kasih.



Terima Kasih Daun Keladi, Lain Kali Baca Lagi

2 comments:

  1. Nad...havoc gila fmily kk..tmbh best bile dpt kmpul sedars mara.meriah!

    ReplyDelete
  2. tu la...aku excited sangat jumpa diorang...sebab jarang jumpa....

    ReplyDelete

Jangan segan2 nak komen tau? Terima kasih banyak2 la kepada yang sudi nak memberi komen & pandangan... ^__^

BLOG INI MILIK MISS KINUKO