BEST FOLLOWERS

11 July 2012

TUTORIAL : BUAT BODY MELENGKUNG UNTUK SIMPLE TEMPLATE SAHAJA

Greeting Text

Jom ikuti tutorial saya ni....sila beri perhatian ok?




Cari kod di bawah ini :

.main-outer {

Then, korang copy kod (yang ada kat bawah ni) di bawah .main-outer { tu ok?

-moz-border-radius: 15px;
-webkit-border-radius: 15px;

Last sekali, preview lepas tu save ! Mudah kan?

Selamat mencuba! 


Terima Kasih Daun Keladi, Lain Kali Baca Lagi

15 comments:

  1. okey , saya dah guna cara ni cara paling mudah :)

    ReplyDelete
  2. thank sesangat tpi knape ade garis

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab awak guna header transparent...cer edit sendiri header guna photoshop...

      Delete
  3. Akak , blog saya mlengkung kat bwah jak ar , nape tuh ? :0 Please reply :c

    ReplyDelete
  4. Akak dh boleh thx , tapi ada garis :I

    ReplyDelete
  5. menjadi ! , thanks awak :)

    ReplyDelete
  6. blog skang dah lain kan ? so macam mne nak buat eah ? tak reti :(

    ReplyDelete
  7. pandai nye awak nie ... saya dh follow awak.mind follow me too? terima kasih . awakade x tuto untuk blog yg baru nie?

    ReplyDelete

Jangan segan2 nak komen tau? Terima kasih banyak2 la kepada yang sudi nak memberi komen & pandangan... ^__^

BLOG INI MILIK MISS KINUKO