BEST FOLLOWERS

04 October 2012

TRIP TO CAMERON HIGHLAND

Greeting Text

Bertemu kita lagi, sambungan dari entri yang lepas (cuti kat Perak), al-kisah...lepas je balik bercuti dari Perak, kitaorang sempat menyinggah ke Cameron Highland (tempat kediaman parents aku 2 tahun lagi)..huhu...aku kat Johor?? tak dapat bayangkan kalau aku berjauhan dari family, sedih... :'( abang aku yang no. 2 pun ada join skali..masa kitaorang ke Perak, dia tak dapat ikut, tapi ke Cameron Highland dia dapat join so abang aku 1 family tunggu kitaorang kat Simpang Pulai (jalan nak ke Cameron)...okla, kali ni aku bukan nak bercerita panjang lebar, cuma aku nak share kat korang gambar2 yang sempat aku snap.. :) layan jela eh?

yeay! dah sampai dah..

Smoke House yang terletak di Brincang

kami dah sampai di Big Red Strawberry Plantations!!
happy nye mak aku..ayah aku plak tak berapa excited..haha

posing style apa ntah adik aku ni...abang aku dah macam model ubat gigi..hehe

mak aku yang sempoi..tengah bercakap dalam telefon pun masih nak berposing..huhu

sampai2 je kat Big Red Strawberry Plantations terus abang aku ajak pegi makan2
kat Big Red Strawberry Cafeteria..peh...best giler..rugi korang tak pegi ke cafe ni..
walaupun lokasi dia agak terpencil dan jalan dia agak curam, tapi terbaik bro!

aku & anak buah, Nur Farisya..sama tak we all??

 

strawberry cake cheese!! RM8.50 je..

strawberry ice cream!! RM6.50 je..

my love..

my lil bro & my lufly mom...

my life, my soul, my lufly family!!

sengih macam kerang busuk..hehe

 

 


ulat2 strawberry...hehehe...

yeay! kami dah sampai Bharat Tea Plantation!
gambar kat atas ni...ibu dan ayahku yang terchenta!

familyku yang pening lagi happening..huhu




 




nice view! teruja daku melihatnya..huhu..

jemput minum teh segar dari ladang..hehe

otw balik tu mak aku nak membeli-belah kat kedai strawberry ni..
aku??enterprem jela..hehe

 

sebelum balik, sempat lagi kitaorang singgah kedai souvenir ni..
rasa geram tengok buah strawberi tu...
tak tau la bila dapat pegi ke cameron highland ni...
rasa sedih bila nak balik sebab rasa tenang je bila ada kat sana :)



Terima Kasih Daun Keladi, Lain Kali Baca Lagi

4 comments:

  1. one happy family!
    seronok tgk family awk sis.
    sporting je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks sue...alhamdulillah syukur sgt dapat mak ayah yang memahami..hehe

      Delete
  2. teringin nak pegi cameron ..

    ReplyDelete
  3. Better u harus pergi..best tau rasa peacefull je kat sana.. :)

    ReplyDelete

Jangan segan2 nak komen tau? Terima kasih banyak2 la kepada yang sudi nak memberi komen & pandangan... ^__^

BLOG INI MILIK MISS KINUKO